Eventyret om Halldor og Hildur

Eventyret om Halldor og Hildur

(Bemærk: Nedenstående indlæg indeholder Flash-spil, som kun kan vises på enheder, der understøtter den slags – altså fx. ikke iPhone og iPad. Sorry …)


Det vil nok overraske mange, at jeg faktisk kun har pådraget mig en større gruppe feministers vrede én enkelt gang i mit liv. Men det skete til gengæld også med maner.

Det var i de knap så glade dage, da IT-boblen endelig var sprunget. Men vi var et lille webbureau, som formåede at holde skruen i vandet – og en dag kom Icelandair ind ad døren og ønskede et bud på en frisk og anderledes kampagne. I godt samarbejde med vores grafiske designer Jørgen Laursen udviklede jeg så nedenstående nydelige Flash-spil, hvor Halldor med tophuen løber rundt i den blå lagune og skal hive så mange bikinitoppe som muligt af de islandske piger for at vinde spillet.

Icelandair fik sikkert solgt en del billetter på den konto. Men – det varede ikke længe, før spillet også pådrog sig de islandske feministers vrede. Faktisk var furoren så massiv, at den (så vidt jeg forstår) nåede forsiden af et større islandsk dagblad.

Kunden var i det store og hele begejstret for den megen omtale. Og selv om egentlig “damage control” nok ikke rigtig var deres stil, spurgte de dog også, om vi ikke kunne lave en opfølgende kampagne – der ligesom indeholdt en art kommentar til kritikken?

Det tog ikke Jørgen mange sekunder at få idéen – for der skulle ikke rettes meget i spillet for at vende det på hovedet. Så i version 2.0 blev lagunen farvet lyserød – og nu var det skjoldmøen Hildur, der løb rundt og trak badebukserne af de islandske drenge.

hildur

(Klik på billedet for at spille Hildur-spillet – det åbner i et nyt vindue)

Jeg tvivler stærkt på, at det var den udgang på sagen, de islandske feminister havde drømt om. Men vi hørte i hvert fald ikke mere til dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*